EFRO

Gepubliceerd door admin op

Prolution Ontvangt subsidie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

 

Prolution ontvangt een bijdrage voor de ontwikkeling van een mobiele spray unit voor bestrijding voetschimmel in koeienstallen.

De aanleiding voor dit project wordt gevormd door de werkomstandigheden in melkveestallen en andere typen veehouderijen.  Melkveehouders moet 2 keer week de voetschimmel bestrijden door de stal in te gaan met een tank van 25-30 liter op hun rug waarin ontsmettingsmiddel zit ter bestrijding van voetschimmel bij melkkoeien. Dit is arbo-technisch een zware belasting en aanpak is ook niet optimaal omdat vaak niet op een effectieve wijze de ontsmetting kan worden uitgevoerd. 

Prolution wil hiervoor een oplossing bieden door ontwikkeling van een apparaat dat een arbovriendelijk alternatief vormt voor handmatige bestrijding van voetschimmel en bovendien helpt met een effectiever behandeling en preventie van voetschimmel. Het is een mobiele semiautomatische sprayunit voor koeienstallen.  

De spray unit moet een lichtgewicht apparaat worden dat eenvoudig te bedienen is en zonder grote inspanning door de stal over een onregelmatige vloer moet kunnen bewegen. De unit moet 2 tanks van 25 liter sproeivloeistof bevatten, een energiebron, een verlengde lans met sproeikop, besturingselektronica en sensoren moet bevatten.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?